Om Acting Like Alex


Pressen har bl.a. skrevet: 

" Fantastisk sceneoptræden "
" Bragende dygtige "

" Meget overbevisende "
" Der var stjernestøv over koncerten "
" Kopihits udført med fuld skrue og høj høj energi "

"Lige bortset fra de to drenge i Safri Duo vil jeg betegne dem som de dygtigste og mest musikalske og talentfulde ved året show." - Peter Rygaard, arr. Høje Bøge Open Air om ACTING LIKE ALEX i sammenligning med navne som Erann DD, Danser med Drenge, Safri Duo og Zididada.

Der er lagt op til et show spækket med en fantastisk musikalsk power og energi, når Morten Møller og Co. alias ACTING LIKE ALEX træder speederen i bund med hits fra bl.a. Robbie Williams, Roxette, Sys Bjerre,TV-2, Gnags, Danseorkesteret, Johnny Deluxe, Status Quo, ToTo, Thomas Helmig, Pointer Sisters, Sanne Salomonsen, Bryan Adams, Alphabeat, Zididada og mange flere.

Kort sagt alle de fede hits fra 80'erne, 90'erne og frem til i dag.

ACTING LIKE ALEX er et orkester, med en udstråling, professionalisme og energi, der er svær at modstå. Publikum og arrangører over hele landet har ikke været i tvivl - ACTING LIKE ALEX er et kopiorkester i absolut særklasse.

Dette har bl.a. ført ACTING LIKE ALEX til flere gange til Langelandsfestival senest i 2009, Høje Bøge Open Air, Faaborg Sommer Rock, Esbjerg Festuge, Dok-Øen i Helsingør, Svendborg Festdage og meget meget mere. ACTING LIKE ALEX bl.a. også optrådt på Søpavillonen i København, hvor navne som Peter og De Andre Kopier, Dodo & The Dodos samt Die Herren ofte ses på plakaten.

ACTING LIKE ALEX har ved større koncerter landet over for vane at give publikum og arrangører lidt ekstra - f.eks. gav ACTING LIKE ALEX EN superkoncert på Høje Bøge Stadion for 8000 vilde publikummer. Ved denne koncert deltog desuden tidligere MGP-deltager og skuespiller Simone Tang som gæstesolist. ACTING LIKE ALEX fik under koncerten også besøg af den fremragende dansetrup Chic Steps, der iført originale politiuniformer gjorde Nephews "Ordenspoliti" til et af koncertens helt store øjeblikke og ikke mindst blæsersektioen Black Blowing Horns, der jævnligt er gæster ved ACTING LIKE ALEX's koncerter.

ACTING LIKE ALEX har desuden spillet et utal af koncerter over hele Danmark for landets største virksomheder, gymnasier, universiteter, byfester og meget meget mere.


Profilerne i Acting Like Alex


Morten Møller, Frontfigur og forsanger


Med specialsyede bandbukser i læder, er Morten det energiske midtpunkt på scenen. Bedst når man tror man ved hvor han er, er han pludselig et helt andet sted, f.eks. en længere tur ned blandt publikum. Det er såmænd utroligt, at han også når at synge undervejs - men det gør han i den grad !! I fritiden spiller Morten en sprød akustisk guitar, og kommer man forbi, præsenteres man gerne for hans forkærlighed til Tracy Chapman og ikke mindst Kim Larsen. Desuden er det Morten der har skrevet og komponeret slagsangen til Tåsinge boldklub.

Du kan skrive til Morten på:
spiller@actinglikealex.dk
Louise Bang, Frontfigur og forsanger


Når Louise gæsteoptræder i Acting Like Alex er hun orkestrets feminine islæt, og udgør sammen med Møller den energiske front i orkestret. Louises inspirationskilder spænder lige fra Madonna til Sanne Salomonsen, som siden 4. klasse har været hendes helt store idol. Foruden at være frontfigur og forsanger står Louise ikke tilbage når titlerne chefstylist og -sminkør skal uddeles. Udkonkurreret 1 til 5 er Louise, med hendes smittende latter og sprudlende humør, desuden selvskrevet til at skulle bekæmpe den værste mandehørm
.

Du kan skrive til Louise på: louise@actinglikealex.dk

 


Jesper Beese, Lead-guitar og backing-vokal


Beese har været med i orkestret fra den spæde begyndelse, og er den eneste tilbageværende fra den oprindelige besætning. Den klassiske kombination af Fender Stratocaster guitar, Marshall rør-forstærker og en særdeles energisk guitarist, er med til at give rigtig god grobund for orkestrets vellydende sound. Ud over de skarpe riffs og de aflyttede soloer, brillerer Beese gerne med at spille solo med guitaren bag nakken til publikums store begejstring - efter eget udsagn er det  kun for at "strække rigtigt ud"  - hvem tror mon på det ??? Beese er desuden et omvandrende Acting Like Alex Leksikon og derfor ubesejret i orkesterets interne "Året Der Gik" konkurrence !!!

Du kan skrive til Beese på: jesper@actinglikealex.dkUlrik Lindorf Christensen, Bas og backing-vokal


Ulrik håndterer bassen i bandet. 4 - eller 5 strenget efter behov. Da Ulrik oprindeligt er guitarist, er spillestilen utraditionel, og der søges ofte nye måder at "svinge" instrumentet på. Den udadvendte spillestil og den vekslende plekter- og fingerspils teknik kombinerer både præcision og hastighed. Både på scenen og i bandets PR arbejde er Ulrik at finde i første række. Opmærksomhedskrævende ??? Måske..!! Selv siger han det kun er naturligt, da han ser bedst ud ??? I bandet har han desuden det væsentlige hverv, at udvælge numrene til sætlisten. Næstefter Jesper har Ulrik været længst tid i bandet – en hel uge mere en Møller. Ulrik har en forkærlighed for at høre progressiv metal og mørk gotisk rock – resten af bandet kalder det: Den umulige musiksmag! Som komponist lægger Ulrik navn til både musical og industrial! Besøg Ulriks eget musiksite på www.myspace.com/ventureproject.

Du kan skrive til Ulrik på: lindorf@actinglikealex.dk


Morten Vinding, Keyboards og backing-vokal


Morten, med det musikalsk forpligtende efternavn, er en ren blæksprutte bag tangenterne. Det hænder, at han har mere travlt mellem numrene end under dem, med at trykke på de rigtige knapper eller spille akustisk guitar. Han har desuden også bevæget sig mellem talrige genrer - alt fra svensk jazz til tysk industrial er blevet musikalsk behandlet. Under koncerter har Morten den fordel, at han selv bestemmer om han vil stå op eller sidde ned, men kan som oftest findes energisk dansende bag sine keyboards. Sideløbende med de sorte og hvide tangenter har Morten prøvet kræfter med det ædle instrument: Kontrabas.

Du kan skrive til Morten på: vinding@actinglikealex.dk

Mikael Bundgaard, Trommer og backing-vokal


Mikael er bandets yngste medlem - og tilmed emigreret øbo fra Ærø. Mikael har det tillidsfulde hverv at smide det ene fede groove efter det andet når han sidder bag sine kedler udført i det mest skrigende disco-lilla der længe er set. Ud over at være Groove-Master Acting Like Alex, deler Mikael til daglig ud af sin viden om musik og slagtøj i 4Sound i Odense. Selv om Ulrik påstår noget andet, så er Mikael, på trods af sine ærøske aner, ikke bare det yngste medlem i Acting Like Alex, men også det flotteste medlem i Acting Like Alex - i hvert fald når han selv skal sige det !

Du kan skrive til Mikael på: mikael@actinglikealex.dk

 


Historisk tilbageblik på Acting Like Alex


2012
Acting Like Alex tager hul p
å året med koncerter fordelt på både Sjælland, Jylland og Fyn. Først på året træder Vicky ud af bandet og helliger sig musikstudierne på fuld tid. Tak for tiden med Vickys sprøde stemme og energi på fronten.

Acting Like Alex finder i første omgang ingen permanent erstatning, men får i stedet hjælp af en rigtig superafløser - nemlig Louise Bang, der tidligere har været den faste kvindelige frontfigur i bandet - senest i 2008. Louise gør comeback med stil ved koncerten for Ladies Circle på Haarboe Bryggeriet i marts måned, og fuldender besætningen ved de øvrige koncerter igennem 2012. På tærsklen til 2012 kan der gøres foreløbig status for hvad der tegner til et spændende kommende år for bandet.

2011

Det Herrens år 2011 bliver året, hvor Acting Like Alex tager i mod den første indfødte ærøbo i bandets historie. Daniel Sloth har valgt at hellige sig økonomistudier i hovedstaden, og der er derfor endnu engang skiftet musikalsk begavelse bag trommesættet i Acting Like Alex. Velkommen til Mikael Bundgaard, der ud over at styre bøtterne i Acting Like Alex, til daglig styrer slagtøjsafdelingen i musikbixen 4Sound i Odense. Tak for denne gang til Daniel Sloth. Endnu engang må Ulrik se sig overhalet inden om af bandets trommeslager når det drejer sig om titlen som bandet mest "attraktive" medlem. ACTING LIKE ALEX glæder sig til et nyt musikår i 2012 med en masse fede koncerter over hele landet.

2010
Efter at have spillet et utal af fede jobs i første halvdel af 2010 tager ACTING LIKE ALEX midlertidigt afsked med trommeslager Jazper Lindenhoff, der har taget 1 års orlov fra orkesteret. Jazper skal færdiggøre sine musikstudier i New York. Foreløbigt tak til Jazper for mange gode år i orkesteret. Daniel Sloth, der netop selv er vendt tilbage fra New York efter endt musikstudie, indtræder som årsvikar i ACTING LIKE ALEX. Et stort velkommen til Daniel. ACTING LIKE ALEX er nu - ifølge Daniel - blevet beriget med endnu en dygtig musiker. Samtidig har Ulrik - også ifølge Daniel - nu mistet titlen som "pæneste mandlige medlem" af ACTING LIKE ALEX.

2009
Første halvdel af 2009 bliver en stor succes fra ACTING LIKE ALEX, der afslutter koncertrækken inden en velfortjent sommerferie giver koncert på Langelandsfestivalen 2009 og med en superoptræden i "Plejehjemmet" for 2000 feststemte festivalgæster sætter kursen mod yderligere succes i 2009 og 2010.

2009 blev også året hvor Pil Jørgensen valgte at sige farvel til ACTING LIKE ALEX - stemmen kunne desværre ikke klare det. Tak for 2 super gode år Pil. Heldigvis var der hurtigt fundet en afløser på fronten for Pil. Valget faldt på den blændende sangerinde og MGK-studerende Vicki Schultz fra Odense. Morten Møller, bandets mandlige frontfigur var svært tilfreds - ikke mindst med sangen - men også med, at Vicki faktisk er lavere en Morten - og så er man ikke ret høj.... !

2008
ACTING LIKE ALEX tager i januar hul på året 2008 med to fantastiske koncerter i Silkeborg og Svendborg. Koncerten i Svendborg bliver samtidig et vemodigt farvel til Louise Bang, der i 4 år har trukket fronten i orkesteret sammen med Morten Møller. Louise har valgt at hellige sig andre projekter og familien. Tak for 4 rigtig gode og sjove år.

Dette bliver anledningen til, at Pil Jørgensen indtræder i  orkesteret efter en lang række af auditions i orkesterets søgen på den rette sangerinde og frontfigur. Der er ikke tvivl om, at Pil nok skal løfte "arven" efter Louise.

2007
ACTING LIKE ALEX starter 2007 med flere større koncerter landet over. I maj 2007 vender de tilbage til hjembyen Svendborg og giver en superkoncert på Høje Bøge Stadion for 8000 vilde publikummer. Ved denne koncert deltager desuden tidligere MGP-deltager og skuespiller Simone Tang som gæstesolist. ACTING LIKE ALEX fik under koncerten også besøg af den fremragende dansetrup Chic Steps, der iført originale politiuniformer gjorde Nephews "Ordenspoliti" til et af koncertens helt store øjeblikke. Se billederne her.


ACTING LIKE ALEX fortsætter 2007 med en rækker større koncerter landet over, bl.a. til Esbjerg Festuge, hvor orkesteret leverer et brag af en koncert for de mange mange fremmødte feststemte esbjergensere. Desuden har ACTING LIKE ALEX fornøjelsen af bl.a. at underholde Rambøll Danmarks 1500 ansatte i Lyngby. Alt i alt en sæson, som ACTING LIKE ALEX kan være rigtigt godt tilfredse med.

2006
ACTING LIKE ALEX fortsætter vi de slap i 2005. Orkestret har indledt 2006 med nogle vellykkede koncerter på Søpavillonen i København, hvor bands som Peter & De Andre Kopier, Robbie Williams Jam, Dodo & The Dodos m.fl. jævnligt er på plakaten. ACTING LIKE ALEX har desuden i 2006 fortsat koncertrækken hos nogle af landets største virksomheder. F.eks. i august 2006, hvor ACTING LIKE ALEX gav koncert til SKATs idrætsdag i Svendborg for ca. 2000 vilde skattefolk. Den seneste succes for ACTING LIKE ALEX var koncerten på Dok-øen i Helsingør for ca. 3.000 festglade publikummer !!! Se billederne her.

ACTING LIKE ALEX har desuden indledt samarbejde med den fremragende blæsersektionen "The Black Blowing Horns" fra Odense, som fremover vil deltage ved udvalgte koncerter.

2005
Jazper Lindenhoff kommer med i orkestret, hvor han sørger for den stabile bund og de fede beats bag trommerne.

Successen fra 2004 er i 2005 fulgt op med flere store koncerter landet over. Bl.a. på Faaborg Sommer Rock 2005, hvor orkestret over for de mere end 7000 tilskuere, med et helt igennem fantastisk show indeholdende orkestrets velkendte og helt specielle energi, "charme, selvtillid og lækkert hår" og scenefyrværkeri, beviste at ACTING LIKE ALEX høre til i toppen af danske kopibands.

Se billederne her.

2004
Louise Bang, kommer med i orkesteret hvor hun med sin lækre stemme og altid sprudlende humør, danner det feminine modspil til Morten Møller i orkesterets front.

Orkesteret optræder igen på Høje Bøge Open Air.

Pressen skrev: "Bragende dygtige og meget overbevisende" - "en fantastisk sceneoptræden". Peter Rygaard, arr. Høje Bøge Open Air, udtaler til pressen: "Lige bortset fra de to drenge i Safri Duo vil jeg betegne dem (ALA, red.) som de dygtigste og mest musikalske og talentfulde ved årets show."

Se billederne her, og læs uddrag fra pressens udtalelser her.

2003
Orkesteret er i rivende udvikling. Foruden de mange lukkede arrangementer bliver ACTING LIKE ALEX denne sommer bl.a. engageret til både Høje Bøge Open Air i Svendborg, samt Langelandsfestivalen hvor de lukker første koncertdag med et brag af en optræden. Se billederne her.

2001
ACTING LIKE ALEX går sammen i studiet for at indspille en demo-cd til promotion-formål.
I indspilningerne lægges der stor vægt på at komme så tæt på orkesterets live-lyd som muligt.

1998-2001
Efter yderligere omrokeringer i orkester-besætningen kommer blandt andre Vinding, Ulrik og Morten til og danner, sammen med Jesper, fundamentet for ACTING LIKE ALEX som det ser ud idag.

1994 - 1997
Orkesteret "Woodburning Stove" bliver dannet af blandt andet Jesper, fra den nuværende besætning, samt Alex R. der var bandets daværende bassist. "Woodburning Stove" tager, efter en udskiftning i besætningen, navneforandring til "Westhoff Band." Daniel R. indtræder i orkesteret. På grund af et job på Klinterock i Fåborg bliver bandet enige om, at der igen skal en navneforandring til. Det skal være noget der klinger godt, og noget som man kan huske. Det er her navnet ACTING LIKE ALEX opstår, og det har ikke noget at gøre med en vis prinsesse af samme navn, men er derimod en hyldest til orkesterets daværende bassist og med-grundlægger; Alex R.